Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-29@17:26:49 GMT

کدام فيلم هاي ترسناک ژاپني را ببينيم؟

تاریخ انتشار: ۲۶ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۰۹۲۱۰۳

کدام فيلم هاي ترسناک ژاپني را ببينيم؟

خبرگزاري آريا - هفته نامه چلچراغ: سينماي ژاپن سبقه قابل توجهي در سينماي وحشت دارد. اين طور نيست که بشود با قاطعيت تمام بهترين هايش را مشخص کرد. ولي در اين ليست پيشنهادي تقريبا براي هر سليقه اي يک فيلم هست. همان طور که در ليست هم خواهيد ديد، سينماي ژاپن حتي در سال هاي اخير هم فيلم خوب داشته است و هر چند لايو اکشن هاي مبدل از انيمه به سينما خيلي ناموفق بوده اند، هنوز اميد هست که سينماي وحشت ژاپن به حياتش به قدرت قبل ادامه دهد و ساير سينماهاي وحشت شرق دو را متاثر کند و چنين هم به نظر مي رسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در همين جا در ضمن بگذاريد پيشنهاد کنم که به هيچ وجه سراغ فيلم هاي بازسازي شده آمريکايي از اين فيلم ها نرويد، چون نااميد خواهيدشد. چون به تصديق منتقدان، اين بازسازي ها دقيقا همان عناصري را از فيلم مي گيرند که در مرحله اول آن ها را وحشتناک مي کرده است.
10- Kwaidan
کوايدان يک آنتالوژي داستان کوتاه ترسناک است. ساخته 1964 به کارگرداني ماساکي کوباياشي که چهار داستان را بازگو مي کند. تم غالب داستان ها، وحشت ماوراءالطبيعه به خصوص وحشت از اشباح است. به خصوص در دو داستان اول مي توانيد اولين نمونه هاي وحشت از زنان سرکش و ارواح زنان انتقام جو را ببينيد. در ضمن مي توانيد ريشه همه آن فيلم هايي را که در آن ها يک سري خانم با موهاي آشفته دراز و سياه به مردم حمله مي کنند، ببينيد.

9- Noroi
فيلم ساخته 2005 به کارگرداني شوي شيراييشي است. اين فيلم يکي از بهترين نمونه هاي فيلم هاي مثلا مستند است که نمونه هاي بسياري از آن را در سينماي وحشت هاليوودي ديده ايم، مثل بليرويچ پراجکت. فرق اين فيلم با نمونه هاي ژاپني اش، نفوذ شديد ايده هاي لاوکرفتي و به خصوص ايده احضار هيولايي دگرجهاني و عظيم به واسطه پيروان يک کيش شيطاني باستاني است. در ضمن اين فيلم برخلاف بليروپيچ پراجکت ترسناک است و ايده وحشتش را به آساني منتقل مي کند. فقط کافي است کمي دل به دل داستان بدهيد و مقهور ظاهر ساده داستان نشويد.
يک کارگردان در پي خبر دزديده شدن و غيب شدن عده اي، به شهري مي رود که مي گويند مردمش به ترتيبي با اين ناپديدشدن ها در ارتباط هستند. خيلي زود کارگردان متوجه کيشي باستاني مي شود که گفته مي شود پيروانش با اجراي مراسم قرباني اهريمني باستاني را زير يک درياچه حبس کرده اند. ولي سال ها از آخرين اجراي مراسم قرباني مي گذرد و اهريمن در شرف بيدار شدن است.

8- Kairo
در آمريکا اين فيلم را به اسم پالس مي شناسند و در 2001 ساخته شده. کارگردانش کيوشي کوروساواست و يکي از تکنوفوبيک ترين فيلم هاي سينماي ژاپن است. قول مي دهم وقتي اين فيلم را ببينيد، براي هميشه نگاهتان به اينترنت فرق خواهدکرد. به شرطي که قسم بخوريد بازسازي آمريکايي اش را نبينيد. در اين فيلم ارواح سعي مي کنند از طريق امواج اينترنتي خودشان را به دنياي زنده ها بکشانند. بدون لو دادن داستان از توضيح باقي داستان معذورم!

7- Dark Water
ساخته هيدئو ناکاتا در سال 2002 است و يکي از فيلم هاي متاخرتر سينماي ماوراءالطبيعه ژاپن است. درواقع اوج اين سينما همان سال هاي دهه 90 است و نمي شود گفت که اين فيلم لزوما فيلمي نوآور و خلاق است. ولي اين فيلم در استفاده از هيولايش به قدري ماهرانه عمل مي کند و به قدري در قرار دادن دوربين در زاويه هاي وحشت انگيز موفق است که در اين ليست پيشنهادي قرار گرفته است. اگر به فيلم هاي هنري علاقه داريد و به دنبال فيلم هاي غريب و غيرمعمول کشورهاي ديگر مي گرديد، به هيچ وجه اين اثر هنري را از دست ندهيد.
در اين داستان يک زن و کودکش در ساختماني نيمه متروک ساکن مي شوند و خيلي زود متوجه مي شوند که در طبقه بالاي سرشان اتفاقات وحشت انگيزي رخ داده است. کشف رمز جنايت و صداهايي که از طبقه بالا مي آيند، احتمالا مي تواند جانشان را نجات دهد... نه؟

6- Marebito
مارييتو ساخته 2004 تاکاشي شيميزو، احتمالا مهم ترين اقتباس آزاد از آثار اچ پي لاو کرفت، نويسنده سردم دار ادبيات دهشت اگزيستانسياليستي پساساختارگرايانه (و يک سري کلمات قلمبه سلمبه ديگر) است. لاوکرفت به خصوص امروزه به خاطر نوع وحشتي که موفق به خلقش شده، در مرکز توجه بيشتري است و تعداد آثار هنري، بازي ها و فيلم ها و انيميشن هايي که به او عرض ادب و اشاره مي کنند، ديگر از حد گذشته است. ماربيتو در اين ميان شاخص است، چون ترکيبي از وحشت جهان تکنولوژي و ايزولاسيون فردي در جامعه سايبرپانک ژاپن و وحشت باستاني فيليپ کي ديکي/ لاوکرفتي است.
وحشت رگرسيون و وحشت ناشناخته در اين فيلم دست در دست هم هستند. در اين فيلم هيچ اثري از هيولا نيست. وعده هيولا هميشه در سکانس بعدي داده مي شود. سکانسي که هرگز نمي آيد. تعليقي که هرگز به پايان نمي رسد. مردي که خبرنگار آزاد است، در مترو به مردي در محاصره پليس بر مي خورد که دارد سعي مي کند با خودکار چشمانش را دربياورد. چون دوست ندارد آن چيزي را که ديده، هرگز مجددا ببيند. مرد کنجکاو مي شود آن چيز را به چشم خود ببيند. غافل از اين که به قول انگليسي ها کنجکاوي بلاي جان گربه است.

5- Hausu
هائوسو يا خانه ساخته 1977 نابوهيکو اوباياشي است. اين فيلم در واقع پارودي يا هجو سينماي وحشت ژاپن است و از قضا خودش هم به شدت ترسناک است، هر چند در عين حال احمقانه و ديوانه وار به نظر برسد و در کل يک سري جوک مسخره هم دارد که براي ما غربي هاي بربر خيلي بيش از حد ظريف است و ظرفيت درکش را نداريم.
حالا از شوخي هاي بي مزه فيلم که بگذريم، هر سکانس اين فيلم يک حقه تازه براي نمايش دارد و به نظرم اگر به سينماي پارودي علاقه داريد، به هيچ وجه اين فيلم را از دست ندهيد. يک گروه دختر دبيرستاني به ديدن خاله يکي از دخترها مي روند. غافل از اين که خاله خيلي وقت است که مرده و هيولايي پوست خاله را پوشيده و قرار است يکي يکي دخترها را بخورد و هي جوان و جوان تر شود.

4- Ugetsu
ساخته 1953 کنجي ميزوگوجي گوهر تاج سينماي ژاپن است. اين فيلم از نظر بصري به قدري زيباست که بايد فارغ از تعلق به سينماي وحشت ديده شود. هر چند با تعاريف سنتي وحشت نيست. ولي حرکت فرشته وار دوربين بر فراز بينندگاني ناديدني که با مه غليظ تعليق همراه مي شود و صحنه هاي هيپنوتيزکننده سرشار از سکوت و موسيقي خام و ناآزموده فيلم، فضاي ذهني و بصري خاصي مي سازند که با پايان فيلم از شما جدا نمي شوند.
اين همان چيزي است که سينماي وحشت آزمندانه در پي ايجادش است و ميزوگوجي به زيبايي تصويرش مي کند. اوگتسو به معني واقعي کلمه ترکيبي هارمونيک از دروني و بيروني، ذهني و عيني و طبيعي و فراطبيعي به دست مي دهد. توضيح داستان فيلم کاري عبث است. فيلم را ببينيد و به خانواده و دوستان هم پيشنهاد کنيد. باشد که رستگار شويد.

3- Ringu
حلقه ساخته 1998 هيدئو ناکاتاست و دقيقا مثل فيلم قبلي (درواقع از نظر زماني بعدي اش) از تم نفرين و مرگ نافرجام پيروي مي کند. يک بار ديگر هيولايي ماوراءالطبيعي شروع به کشتن مي کند و پروتاگونيست ها سعي مي کنند با کشف رمز جنايت، هيولا را متوقف کنند. غافل از اين که توقفي در کار نيست.
اين فيلم با استفاده از فرمول ساده دخترک عجيب و غريب، فيلمي اضطراب آور به معني واقعي کلمه ايجاد مي کند. در اين فيلم هر کسي که يک نوار وي اچ اس عجيب و غريب را ببيند، نفرين مي شود و تنها يک هفته وقت دارد که اين فيلم را به يک نفر ديگر نشان دهد که نفرين از رويش برداشته شود، وگرنه به طرز وحشتناکي کشته خواهدشد. اضطرار ديگر بيشتر از اين؟

2- Ju On
مهمترين ساخته تاکاشي شيميزو، جوئن يا کينه است. اين فيلم تقريبا 10 قسمت دارد و همه قسمت هايش به اندازه اولين فيلم ترسناک هستند و بعضي وقت ها فيلم هاي بعدي از قبلي ها ترسناک تر هم مي شوند. اين فيلم ايده بسيار ساده اي دارد. قتلي صورت گرفته که همراه با کينه اي عميق بوده است. به همين خاطر روح مقتول به هيولايي تبديل مي شود که به هر کسي که سر راهش قرار بگيرد، حمله مي کند و نفرينش مي کند. اين نفرين مثل ويروس پخش مي شود و قربانيانش طعمه آن مقتول نخستين مي شوند.
هر فيلم جوئن بازي هاي ژانري و فرمي جذابي دارد که به صورت آنتالوژي در کنار هم قرار مي گيرند. اين فيلم احتمالا معروف ترين فيلم سينماي وحشت ژاپن است و بازسازي آمريکايي اش توسط خود شيميزو انجام شده است. تقريبا هيچ کس نيست که آن زني را که افتان و خيزان به سراغ قربانيانش مي رود، در يک فيلم وحشت، نديده باشد.

1- Onibaba
اوني بابا ساخته 1964 کانتو شيندو احتمالا معروف ترين فيلم دهه 60 ژاپن است. اما اين که چرا در صدر ليست قرار دارد، به خاطر اين است که بگوييم سينماي ژاپن چقدر مي تواند در روايت و در نقطه وحشتش عجيب عمل کند. اين فيلم هيچ اتفاق ماوراءالطبيعه به معني واقعي کلمه ندارد. آن چه در نهايت به عنوان نفرين و گذشته اي که هميشه در تعاقب ما به شکارمان است معرفي مي شود، مي تواند تعبيري ماوراءالطبيعه داشته باشد و مي تواند هم تنها تصور ما باشد. سوراخي در زمين که به جهنم باز مي شود. زن هاي تنهايي که در خلنگ زاري مخوف زندگي مي کنند.
موسيقي تيزي که تا استخوان آدم را از وحشت سرد مي کند و بازي با نور و سايه که شنيدو به مهارتي مثال زدني در برابر ما مي گسترد. اين ها در کنار هم قرار مي گيرند و شاهکاري بي مانند رقم مي زنند. اين فيلم تنها به خاطر تعلقش به ژانر وحشت نيست که مهم است. اين فيلم را هر علاقه مند به سينمايي بايد چند بار ببيند.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۹۲۱۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ویدیو/ شکار دوباره پهپاد MQ۹؛ وحشت آمریکا از آسمان یمن

بامداد شنبه (۸ اردیبهشت) دریای سرخ با موجی از تنش‌های جدید همراه بود؛ انصارالله یمن اعلام کرد «یک پهپاد آمریکایی و یک نفتکش انگلیسی را مورد هدف قرار داده است»

دریافت 28 MB

خبرنگار: مریم همتی / تدوینگر: حمیدرضا برزگر

دیگر خبرها

  • ببینید | تعظیم یک گوزن پس از خوردن غذا به سبک ژاپنی‌ها
  • تجربه سینما ترس، ترسناک‌ترین در ایران
  • ورژن ترسناک فوق‌ستاره: خوش به حال ژاپن و بلین
  • راهیابی فیلم کوتاه هنرمند گیلانی به فستیوال پاناما
  • (تصاویر) مزدا آر ایکس ۷؛ زیبای ژاپنی
  • مزدا آر ایکس7؛ زیبای ژاپنی (عکس)
  • بدترین فیلم‌های ترسناک تاریخ سینما!
  • کدام کتاب «سروش صحت» باعث صف طولانی در اصفهان شد؟
  • ویدیو/ شکار دوباره پهپاد MQ۹؛ وحشت آمریکا از آسمان یمن
  • آبنبات طرح اژدها؛ اثر چالش برانگیز هنرمند ژاپنی (فیلم)