Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-29@17:14:37 GMT

بهترين فيلم هاي ژانر وحشت تاريخ سينما (3)

تاریخ انتشار: ۲۱ مرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۳۵۶۰۰۳

خبرگزاري آريا - برترين ها - ترحمه از حسين علي پناهي: همانطور که مي دانيد در ژانر ترسناک و يا به تعبيري ديگر ژانر وحشت فيلم هاي بنجل، ضعيف و بي سر و ته بسياري با بودجه هاي اندک ساخته مي شوند که باعث شده تصميم گيري در مورد اين که کدام يک از اين فيلم ها ارزش ديدن داشته و کدام يک وقت تلف کردن است به کار سختي تبديل شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر چه اين فيلم ها بر اساس موضوع و لحن روايي فيلم متفاوت هستند اما بسياري از آن ها در مقايسه با ديگر فيلم ها اصلاً ترسناک به شمار نمي آيند . در ادامه ي اين مطلب قصد داريم شما را فيلم هاي برتر ژانر ترسناک که ارزش ديدن داشته و بايد حتماً ببينيد آشنا کنيم. هر يک از اين فيلم ها علي رغم تفاوت هاي بسيار در موضوع، اشتراکات مهمي نيز با هم دارند که تنها طرفداران زيرک ژانر ترسناک متوجه آن ها خواهند شد. فيلم هاي شاخص ژانر وحشت هر کدام چيز جديدي را وارد ژانر خود کرده و در جاي خود فيلم هاي بسيار خوبي محسوب مي شوند.


17- توطئه آميز (2010)- جيمز وان


کمپاني بلام هوس پروداکشنز (Blumhouse Productions) از سال 2007 تاکنون روح تازه اي را در کالبد ژانر وحشت دميده است و اين کار را با ساخت اولين قسمت از فيلم هاي مانند «فعاليت ماوراء الطبيعه» (Paranormal Activity) انجام داد. اما بهترين فيلم ترسناکي که در اين کمپاني ساخته شده و به شدت مورد استقبال قرار گرفت فيلم «توطئه آميز» (Insidious) بود که پرداختي پيچيده و متفاوت از داستان هاي ترسناک سنتي است که از گروه سازنده ي بسيار باتجربه و کارآمدي مانند لين شايه در نقش يک شهروند مسن رواني، ساخت کشمکش و تنش استادانه و ضدقهرمانان ترسناک و مخوفي سود مي برد.





اولين فيلم در اين فرانچايز را بايد بهترين فيلم اين مجموعه دانست که داستان خانواده اي را روايت مي کند که پدر خانواده عادت راه رفتن در خواب و تبديل شدن به يک شخصيت رواني را به پسر خود منتقل کرده است که در ادامه گرفتار يک هيولاي فرازميني با علاقه اي فراوان به موسيقي مي شود. بنابراين اگر مي خواهيد مجموعه فيلم هاي «توطئه آميز» را تماشا کنيد بهتر است اين کار را با اولين فيلم اين مجموعه که در سال 2010 ساخته شده است شروع کنيد.



18- آدم درست را راه بده (2008)- توماس آلفردسون


بهتر است بازسازي آمريکايي اين فيلم را ناديده گرفته و در ابتدا سراغ همان فيلم سوئدي اوليه برويد. فيلم «آدم درست را راه بده» (Let the Right One In) فيلمي خون آشامي در سرزمين هاي برفي و سرد سوئد است ساختمان هاي مدرن و طبيعت منزوي و خشن و البته مناظر دست نخورده و بکر فضاي خوبي را براي يک داستان ترسناک به وجود مي آورد که در برخي مواقع شما را چنان در خود جذب مي کند که فراموش مي کنيد در حال تماشاي يک فيلم ترسناک هستيد.



در اين فيلم يک پسربچه ي 12 ساله کتک خور به نام اسکار با يک همسايه ي غريبه و غيرطبيعي دوست مي شود که به دلايل خاصي تنها شب ها از خانه بيرون مي آيد. فيلم «آدم درست را راه بده» همزمان فيلمي خون آشامي و فيلمي در مورد سنين بلوغ است که چيزهاي زيادي در مورد تنهايي انسان براي گفتن دارد. فيلم صحنه هاي ترسناکي مانند تخليه کردن بدن انسان از خون يا جدا کردن سر آن ها از تن را به تصوير مي کشد.



19- برو بيرون (2017)- جوردن پيلي


در اولين فيلم جوردن پيلي با نام «برو بيرون» (Get Out) که در سال 2017 اکران شد و با استقبال قابل توجهي نيز مواجه گرديد يک ملاقات ساده با والدين به ماجرايي وحشتناک و کابوس وار تبديل مي شود. فيلم داستان يک زوج سياه و سفيد به نام هاي رُز و کريس را روايت مي کند که براي يک هفته به ديدار خانواده ي سفيد پوست زن خانواده مي روند که در عمارت آن ها مشخص مي شود که پشت اين چهره هاي ليبرال شيک و پيک رازهاي ترسناک و تاريکي وجود دارد که نشان مي دهد چرا هيچ سياهپوست ديگري در شهر محل سکونت آن ها ديده نمي شود.





فيلم «برو بيرون» همزمان که شما را به شدت و تا سر حد ديوانگي مي ترساند و درماندگي قهرمان داستان را به زيبايي به تصوير مي کشد، موضوعات ناخوشايند و پيچيده ي تبعيض نژادي و نژادپرستي را نيز تحت پوشش قرار مي دهد. بدون شک اگر اين فيلم شما را به جيغ زدن وا ندارد شما را دستکم ناراحت خواهد ساخت.



20- مه (2007)- فرانک دارابونت


واقعيتي با پذيرش و توافق جهاني وجود دارد مبني بر اين که کتاب ها و داستان هاي استفن کينگ مورد استقبال فزاينده خوانندگان قرار گرفته اند اما اين داستان ها در قالب فيلم با عکس العمل هاي متفاوتي مواجه شده اند. فيلم «مه» (The Mist) اما به لطف استادي فرانک دارابونت که تنها کسي است که در هاليوود توانسته کتاب هاي استفن کينگ را به بهترين شکل ممکن روي صحنه ي سينما به نمايش بگذارد به يک اثر بسيار شاخص تبديل شد. فيلم «مه» به کارگرداني داربونت که بر اساس داستاني به همين نام نوشته ي استفن کينگ ساخته شده است داستان شهري در نيوانگلند را روايت مي کند که توسط وحشت غيرقابل تصور و جهانِ ديگري که در زير يک مه راز آلود و غير قابل نفوذ پنهان شده احاطه مي شود.





البته فيلم ديگري تقريباً با همين مشخصات وجود دارد که کاملاً از اين فيلم متمايز بوده و «مه» (The Fog) نام دارد. فيلم «مه» دارابونت يک فيلم هيولايي بسيار ترسناک است که ترسناک ترين صحنه هاي آن صحنه هايي است که قبيله گرايي و جدايي انسان ها را که فکر مي کنند در انتهاي جهان گرفتار شده اند را به تصوير مي کشد. اين فيلم چنان هنرمندانه ساخته شده است که خود استفن کينگ گفته بود آرزو مي کند کاش انتهاي فيلم دارابونت را خود رد کتابش وارد مي کرد و اين موضوع نبوغ دارابونت را در فيلم سازي و فيلم نامه نويسي نشان مي دهد که توانست با استفاده از اين مهارت خود و تغيير بخش هايي از داستان کتاب استفن کينگ يک اثر ماندگار بسازد.



21- تو بعدي هستي (2011)- آدام وينگارد


اين تريلر ترسناک که يک فيلم نمونه در ژانرهاي فرعي سينماي وحشت شناخته مي شود که علي رغم داستان سرراست خود سير داستاني متفاوتي را دنبال مي کند. فيلم « تو بعدي هستي» (You`re Next) يک داستان بسيار آشنا دارد که بر اساس آن خانواده اي از هم پاشيده در خانه ي روستايي خود در نقطه اي دوردست يک گردهمايي کوچک را برگزار مي کنند که ناگهان در حالي که در سر ميز شام قرار دارند توسط گروهي مزاحم قاتل مورد حمله قرار مي گيرند که در نتيجه ي آن يک حمام خون شبانه به پا شده و تقريباً کسي موفق نمي شود شب را زنده به صبح برساند.






اما آدام وينگارد در نقش کارگردان فيلم با بودجه ي ناچيز يک ميليون دلار تمام تلاش خود را کرده که فيلمي پرجزييات و دقيق را با داستاني جذاب به سينماي وحشت تقديم کند. سکانس ابتدايي فيلم که تاثير جالبي بر روي تماشاگر داشته و اعمال خشونت بار و بسيار مدرن قاتلاني که با ماسک هاي خود موجب مي شوند از حيوانات مزرعه بترسيد و دختر سرسختي که در انتهاي فيلم شما را مجذوب خود مي کند همه باعث شده اند که فيلم «تو بعدي هستي» هيچ چيزي کم نداشته باشد و تنها چيزي که در مورد اين فيلم وجود دارد و مي توان به خاطر آن دلسرد شد اين است که هيچ دنباله اي بر اين فيلم منحسر به فرد ساخته نشده است.



22-شب مردگان زنده (1968)- جورج رومرو


در دنيايي که زامبي ها خوراک فيلم ها و سريال هاي پرطرفدار زيادي را تامين کرده اند هيچ فيلمي به اندازه ي فيلم اولي که اين ژانر جديد را وارد سينماي وحشت کرد جالب و ديدني نخواهد بود. فيلم کلاسيک (شب مردگان زنده) (Night of the Living Dead) به کارگرداني جورج رومرو که در سال 1968 ساخته شد داستان انسان هايي را روايت مي کند که در يک خانه ي مزرعه اي در نقطه اي دوردست گير افتاده و مردگاني گرسنه و همه جا حاضر و متحرک از همه طرف به آن ها حمله ور شده اند.





اين فيلم که با بودجه اي بسيار محدود و بدون استفاده از جلوه هاي کامپيوتري ساخته شده و تنها از مهارت هاي چهره پردازي گرِگ نيکوترو سود مي برد هيچ شباهتي به فيلم هاي زامبي محور کنوني ندارد اما ترسي بسيار خاص، عميق و واقعي را به تماشاگر وارد مي کند و هنوز هم بعد از 50 سال که از ساخت آن مي گذرد تازگي هاي خاص خودش را دارد.



23- قرنطينه (2008)- جان اريک دودل


فيلم آمريکايي «قرنطينه» (Quarantine) که بازسازي کاملي از يک فيلم اسپانيايي زبان به نام «Rec, Quarantine» است کاملاً به نسخه ي اصلي خود وفادار مانده و تقريباً هر سکانس را عيناً تکرار کرده است اما از آن جايي که زيرنويس نسخه ي اسپانيايي مي تواند مخاطب را از ترس مفرط فيلم جدا کند بهتر است اگر اب زبان انگليسي آشنايي کافي داريد نسخه ي آمريکايي فيلم را ببينيد.





اين فيلم که جنيفر کارپنتر را در نقش اول دارد داستان يک گروه خبري را روايت مي کند که همراه يک گروه آتشنشان به ساختماني فرا خوانده مي شوند که در واقع هيچ آتش سوزي در آن رخ نداده است اما فاجعه اي در دل خود دارد که افراد را به ديوانگاني تشنه ي خون تبديل مي کند. جان اريک دودل با استفاده خلاقانه از دوربين گروه خبري صحنه هاي تنگ و تاريک و وحشتناکي را به تصوير مي کشد که اتفاقات وحشتناک فيلم را در نوري سبز رنگ و در تاريکي شب به نمايش مي گذارند که ترسناکي دو چنداني به فيلم مي بخشد.



24- فعاليت ماوراء الطبيعه (2007)- اورن پِلي


ژانر وحشت با توليد فيلم «فعاليت ماوراء الطبيعه» (Paranormal Activity) در سال 2007 جان تازه اي گرفت که ثابت کرد براي داشتن يک داستان ترسناک و زهره ترک کردن تماشاگر حتما نبايد از عمارت هاي رازآلود با طراحي وهمي يا کلبه اي در درون جنگلي دورافتاده استفاده کرد.





تمام اتفاقات ترسناک اين فيلم در يک خانه ي شهري در گوشه اي از شهر که بسيار شيک و راحت است رخ مي دهد و داستان زوجي تازه ازدواج کرده به نام هاي کتي و ميکا را روايت مي کند که رفته رفته در مي يابند که در خانه ي خود تنها نيستند. اين فيلم نيز مانند سلف خود «پروژه جادوگر بلر» کاملاً در مورد ترس دائمي و سوزاننده اي است که شخصيت هاي اصلي داستان و تماشاگران را ذره ذره مي بلعد. اورن پلي با نبوغ خود عناصر ساده و پيش پا افتاده اي مانند بسته شدن ناگهاني و محکم درب اتاق و خاموش شدن يا پر نور شدن لامپ ها بدون هيچ دليل خاصي را به ويژگي هايي بسيار ترسناک در فيلم خود تبديل کرده است.



25- عجيب الخلقه ها (1932)- تاد براونينگ


فيلم «عجيب الخلقه ها» (Freaks) که به معناي واقعي يک فيلم کلاسيک در ژانر وحشت است در زماني توليد شد که به عصر کوتاه «پيش فرماني» (Pre-Code) مشهور بود اما توانست از سانسورهاي مرسوم در زمان خود جان سالم به در ببرد. اين فيلم داستان گروهي از بازيگران شگفت انگيز سيرک را روايت مي کند که درگير داستاني پيچيده براي انتقام مي شوند. در واقع اين فيلم داستان يک هنرمند سيرک بيرحم و شياد به نام کلئوپاترا را به تصوير مي کشد که قصد دارد هانس، کوتوله ي ثروتمندي که صاحب سيرک است را اغوا کند تا بدين ترتيب ثروت بي انتهاي او را به چنگ بياورد.





اما نقشه ي او بر طبق انتظاراتش پيش نمي رود و همه چيز به يک داستان ترسناک و وحشت آور منتهي مي گردد. علي رغم اين که فيلم «عجيب الخلقه ها» بيش از 85 سال پيش ساخته شده است اما هنوز هم يکي از ترسناک ترين فيلم هايي است که در ژانر وحشت در طول تاريخ ساخته شده است و هنوز هم مي توان تاثير آن را در فيلم هاي ترسناک عصر حاضر نيز مشاهده کرد به ويژه در سريال محبوب «داستان ترسناک آمريکايي» (American Horror Story) که به شدت از اين فيلم الهام گرفته است.


منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۳۵۶۰۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عبدالکریم حسن در فهرست 19 نفره بهترین مدافعان چپ تاریخ پرسپولیس

عبدالکریم حسن یکی از بهترین مدافعان چپی است که تا به حال در فوتبال ایران و تیم پرسپولیس حضور داشته اند.

به گزارش طرفداری، پرسپولیس در تاریخش مدافعان چپ درجه اولی داشته است که بعضی از آن ها در حد بهترین های ایران بودند. مجتبی محرمی به نقل از بسیاری از کارشناسان، بهترین مدافع چپ فوتبال ایران بود و شماری مثل رضا شاهرودی، مهرداد میناوند و جواد منافی از بهترین های تاریخ فوتبال ایران بودند.

برخی از مدافعان چپ برتر تاریخ پرسپولیس در پست های دیگر هم بازی کرده اند (مثل محمد پنجعلی) و برخی دیگر تنها در دفاع چپ حضور پیدا کردند. در فهرست ذیل نام بهترین مدافعان چپ تاریخ پرسپولیس را با هم مرور می کنیم:

محراب شاهرخی رضا وطنخواه محمد پنجعلی کاظم سیدعلیخانی محمدحسن انصاری فرد مجتبی محرمی رضا شاهرودی جواد منافی مهرداد میناوند علیرضا امامی فر محمد برزگر روبرت ساها پژمان نوری مهرداد پولادی محمد انصاری سعید آقایی وحید امیری علی نعمتی عبدالکریم حسن

از دست ندهید ????????????????????????

ژوزه مورایس: باافتخار مسلمان شدم و عضوی از یک خانواده ایرانی‌ام آرنه اسلوت سرمربی جدید لیورپول لغو قانون رشد چگونه فوتبال ایتالیا را نابود می‌کند؟ بازیکن فرانسوی به دلیل عوارض واکسن کرونا از فایزر شکایت کرد!

دیگر خبرها

  • بهترین انیمه‌های سریالی که در بهار امسال نباید از دست بدهید
  • تجربه سینما ترس، ترسناک‌ترین در ایران
  • عبدالکریم حسن در فهرست 19 نفره بهترین مدافعان چپ تاریخ پرسپولیس
  • راهیابی فیلم کوتاه هنرمند گیلانی به فستیوال پاناما
  • بهترین فیلم های وسترن با بازی «لی ون کلیف»؛ از Beyond the Law تا The Grand Duel
  • عکس| برترین پنالتی زن‌های تاریخ فوتبال کدام بازیکنان هستند؟
  • بهترین پنالتی زن تاریخ فوتبال کیست؟
  • بدترین فیلم‌های ترسناک تاریخ سینما!
  • فیلم| قایدی بهترین گلزن تاریخ ایران در لیگ امارات
  • ۱۰ فیلم جنگی پادآرمانشهری جذاب و پرتنش که باید ببینید