Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-29@17:17:55 GMT

بهترين فيلم هاي ژانر وحشت تاريخ سينما (2)

تاریخ انتشار: ۱۹ مرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۳۳۸۷۵۵

خبرگزاري آريا -
برترين ها - حسين علي پناهي: همانطور که مي دانيد در ژانر ترسناک و يا به تعبيري ديگر ژانر وحشت فيلم هاي بنجل، ضعيف و بي سر و ته بسياري با بودجه هاي اندک ساخته مي شوند که باعث شده تصميم گيري در مورد اين که کدام يک از اين فيلم ها ارزش ديدن داشته و کدام يک وقت تلف کردن است به کار سختي تبديل شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر چه اين فيلم ها بر اساس موضوع و لحن روايي فيلم متفاوت هستند اما بسياري از آن ها در مقايسه با ديگر فيلم ها اصلاً ترسناک به شمار نمي آيند . در ادامه ي اين مطلب قصد داريم شما را فيلم هاي برتر ژانر ترسناک که ارزش ديدن داشته و بايد حتماً ببينيد آشنا کنيم. هر يک از اين فيلم ها علي رغم تفاوت هاي بسيار در موضوع، اشتراکات مهمي نيز با هم دارند که تنها طرفداران زيرک ژانر ترسناک متوجه آن ها خواهند شد. فيلم هاي شاخص ژانر وحشت هر کدام چيز جديدي را وارد ژانر خود کرده و در جاي خود فيلم هاي بسيار خوبي محسوب مي شوند.


8-بازگشت مرده زنده شده (1985)- دان اوبانون


اين فيلم واقعاً ترسناک است و شايد بتوان آن را يکي از عاقلانه ترين و سرگرم کننده ترين فيلم ها در مورد زامبي ها دانست که عليرغم ترسناک بودن وارد فضايي نمي شود که غيرواقعي بودن آن را به وضوح لمس نماييد. فيلم «بازگشت مرده زنده شده» (Return of the Living Dead) داستان يک گروه انسان هاي خل و چل و خوشگذران را روايت مي کند که در جريان يک باران اسيدي با خيزش مردگان روبرو مي شوند.





يکي از ويژگي هاي فيلم که شما را به خود جذب مي کند رفتار غيرواقعي و عجيب و غريب شخصيت هاست که با اشتباهات فاحش خود که به مرگشان منجر مي شود شما را به دنياي خارج از فيلم خواهند برد و اين کاري است که فيلم در آن عملکرد فوق العاده اي دارد. همه ي شخصيت هاي فيلم طوري به اين بحران عکس العمل نشان مي دهند که کاملاً با انتظارات شما مطابق بوده و همان کاري است که شما در مواقع ترس و وحشت و احساس خطري مرگبار انجام داده و براي زنده ماندن دست به هر کاري خواهيد زد. شخصيت هاي فيلم فرار مي کنند، قايم مي شوند، سنگر مي گيرند، مانع درست مي کنند و نقشه مي ريزند بدون آن که به درستي فکر کنند و بر شوکي که بر آن ها وارد شده غلبه نمايند.



9-شب بخير مامان (2014)- ورونيکا فرانتز


اين فيلم اتريشي شاهکاري در زمينه ي فيلم هاي ترسناک است که احساس ترس شديدي را به بيننده منتقل مي کند. فيلم «شب بخير مامان» (Goodnight Mommy) داستان دو پسربچه ي دوقلو را روايت مي کند که پس از مواجهه با مادر افسرده ي خود که در يک سانحه ي رانندگي آسيب شديدي ديده و صورت او کاملاً باندپيچي شده است حس مي کنند که اين شخص که خود را مادرشان معرفي مي کند با يک نسخه ي دروغين از مادر مهربان سابقشان جايگزين شده است. چنين حسي را معمولاً در دنياي پزشکي با عنوان «سندروم کاپگرا» (Capgras syndrome) مي شناسند که در آن فرد يا افرادي يکي از آشنايان خود را به شکل غريبه اي شياد مي بينند که هيچ شباهتي با آشناي سابقشان ندارد، هر چند سعي مي کند خود را همان شخص معرفي کرده و مانند او رفتار کند.





آن ها تصميم مي گيرند سر از واقعيت ماجرا دربياورند و کنجکاوي آن ها مانند قطاري که رفته رفته سرعت مي گيرد به يک بازي آزاردهنده و بيرحمانه با شخصيت مادر و تماشاگران تبديل مي شود. داستان فيلم به نحوي محافظه کارانه با فواصل معين اما با سبکي ترسناک و خرد کننده روايت مي شود. در بسياري از صحنه هاي فيلم هيچ ديالوگ يا صدايي وجود ندارد و فيلم تفسير اتفاقات را به عهده ي تماشاگر مي گذارد. بنابراين در اين فيلم نبايد به دنبال هيجان و غافلگيري هاي ناگهاني يا داستاني پيچيده و غيرقابل درک باشيد. فيلم «شب بخير مامان» در واقع تماشاي دو کودک بيگناه است که کارهاي غيرقابل باور و ناگفتني انجام مي دهند، آن هم به شيوه اي که به شدت شما را ترسانده و آسايش را از شما سلب خواهد کرد.



10-جادوگر (2015)- رابرت اگرز


هنگام ديدن اين فيلم بايد داستان هاي افسانه اي و پر پيچ و خم جادوگري را فراموش کنيد. داستان فيلم دقيقاً همان چيزي است که در برابر چشمان شما رخ مي دهد، داستان اضمحلال خانواده اي که که از روستاي خود اخراج شده و تنها و بي پناه به يک جنگل دوردست در نيوانگلند دوران قرن هفدهم وارد مي شوند.





در فيلم «جادوگر» (The Witch)همه چيز واقعي است و ديالوگ هاي فيلم واقعا خيره کننده هستند. حتي ديالوگ هاي خاص بازيگران خردسال و بازي هاي مستند آن ها نيز شما را تحت تاثير قرار خواهد داد. اوج داستان اين فيلم از لحاظ رواني و عاطفي بسيار تاثير گذار، ترسناک و ويرانگر است. فيلم «جادوگر» علي رغم اين که اولين تجربه ي کارگرداني رابرت اگرز به شمار مي آيد اما مي توان اطمينان و اعتماد به نفس کارگردان را در ساخت آن به وضوح ديد. تصوير سازي بي رحمانه و واقعي باعث شده که ترس و وحشت واقعي معنا پيدا کرده و اين فيلم به فيلمي مدرن کلاسيک تبديل شود که تا سال ها بعد در مورد آن حرف ها زده خواهد شد.



11-حمله جسد دزدها (1978)- فيليپ کافمن


اتفاقات فيلم «حمله جسد دزدها» (Invasion of the Body Snatchers) از زمان ساخت اين فيلم در سال 1978 تاکنون بارها و بارها در فيلم هاي ديگري تکرار شده که آن را به يک داستان کليشه اي و بي مزه تبديل کرد اما فيلم هايي که از روي داستان اين فيلم موفق ساخته شدند هيچ شباهتي به فيلم اصلي نداشتند. فيلم داستان درماندگي و محاصره شدن با ناشناخته ها را روايت مي کند و اين احساس را به شما منتقل مي کند که وقتي به اين باور برسيد که همه ي انسان هاي اطرافتان با نسخه هايي مشابه از موجودات خبيث و شيطاني و غيرقابل اعتماد جايگزين شده اند دنيا برايتان چه معني و مفهومي پيدا مي کند. اين فرضيه در زندگي بسيار ترسناک است و کارگردان نيز از همين داستان فيلمي فوق العاده ساخته که بدون شک بهترين در ژانر خود باقي مانده است. فيلم با داستاني کند و روايتي خسته کننده آغاز مي شود و تنها در گوشه هايي از تصوير اتفاقات عجيبي رخ مي دهند، يکي اين جا يکي آن جا.





اما در ميانه ي راه داستان ترسناک فيلم به يک قطار سريع السير تبديل مي شود که آرامش را از شما سلب خواهد کرد. دنياي داستان دنيايي است که نه مي توان ايستاد و نه به کسي اعتماد کرد. هيچ کس واقعي نيست، در پشت صورت آشنا و بي خطر هر يک از اطرافيان ممکن است موجودي خطرناک و شيطاني پنهان شده باشد که از کوچک ترين غفلت شما استفاده خواهد کرد. قهرمان داستان در اين چنين فضايي بايد بيدار و هوشيار و البته زنده باقي بماند تا با تهديدي سازمان يافته و ظاهراً غيرقابل توقف مقابله کند. سکانس هاي پاياني فيلم چنان ترسي در دل شما ايجاد مي کنند که براي مدت ها با شما باقي خواهند ماند. بازي هاي بي نقص بازيگراني مانند دونالد ساثرلند، بروک آدامز، لئونارد نيموي و جف گلدبلوم جوان از اين فيلم يک شاهکار هنري در ژانر علمي تخيلي و وحشت ساخته است. اين شخصيت ها همه افرادي باهوش و دوست داشتني هستند که شکست و تغيير هر کدام از آن ها دل شما را به درد خواهد آورد.



12-بيگانه (1979)- ريدلي اسکات


فيلم «بيگانه» (Alien) ريدلي اسکات هنوز هم زيبايي هاي خاص خود را دارد که در دنباله هاي بعدي ديده نشده و يا دستکم تکراري و کليشه اي شده است. قهرمان داستان زني است که بسيار قوي بوده و به اندازه ي هر شخص ديگري توانايي و قابليت دارد. اما فيلم حس تنهايي و انزواي اين قهرمان را به تصوير مي کشد که با دشمني روبرو شده که نمي توان با او از در منطق وارد شد و از تکنيک ها و روش هايي استفاده مي کند که تاکنون هيچ انساني به چشم نديده و نشنيده است. شخصيت هاي فيلم همواره در مظان اتهام قرار داشته و درحالي که مي دانند تهديدي مرگبار در همين نزديکي در کمين آن هاست به سختي و با درماندگي براي زنده ماندن مبارزه مي کنند.






برخلاف بسياري از دنباله هايي که در ادامه ي فيلم هاي اين ليست ساخته شده بايد اذعان کرد که برخي از دنباله هاي اين فيلم ارزش ديدن دارند و خلاقيت ها و نوآوري هاي جذابي در آن ها ديده مي شود. يکي از دنباله هاي اين فيلم با عنوان «بيگانه ها» (Aliens) که در سال 1986 توسط جيمز کامرون ساخته شده است يک شاهکار به تمام معناست و شباهت بسياري به فيلم هاي اکشن دارد.



13-موجود (1982)- جان کارپنتر


جان کارپنتر به عنوان استاد ژانر وحشت شناخته مي شود و مي توان فيلم «موجود» (The Thing) را بهترين فيلم او در اين ژانر دانست. کارپنتر در اين فيلم با استفاده از عنصر موجودي ناشناخته و پارانوياي موسوم به «کي کيست؟» که در فيلم «حمله جسد دزدها» ديده بوديم و بر اساس رمان کوتاهي از جان اچ کمپبل با نام «کي به آن جا مي برد؟» که براي اولين بار در سال 1951 با عنوان «موجودي از دنياي ديگر» (The Thing from Another World) به نمايش درآمد، شخصيت هاي داستان خود را در يکي از منزوي ترين و ايزوله ترين مکان هاي روي کره زمين يعني قطب شمال محبوس کرده و يک موجود فرا زميني ناشناخته را در مقابل آن ها قرار مي دهد که مي تواند خود را به هر شکلي و به ويژه به شکل شخصيت هاي اصلي داستان دربياورد.





اين فيلم بر اساس فرضيه اي غني که تعامل شخصيت محور را با ظرافت تمام با وحشت بدني فوق تصور ترکيب کرده و در صحنه هايي مانند صحنه اي که مردي در حال راه رفتن است در حالي پاهاي عنکبوت مانندي از سر متلاشي شده ي او بيرون زده اند بيننده را به شدت در ترس مفرط فرو مي برد. با بازي هاي خيره کننده ي بازيگراني که خود در ابتدا نقش منفي فيلم را بازي مي کنند و سپس در ادامه در دام قرباني مخوف خود مي افتند، فيلم «موجود» را مي توان شاهکار کارپنتر در ميان فيلم هاي ترسناک ساخت خود دانست. اين فيلم را مي توان جزو معدود دنباله هايي دانست که بسيار بهتر از فيلم اصلي عمل کرده و آن را به مراحل بالاتري در سينماي مدرن رسانده است.



14- تست بازيگري (1999)- تاکاشي ميکه


داستان فيلم «Audition» درباره ي يک مرد ميانسال است که به تازگي همسر خود را از دست داده و براي آشنايي يک دختر جديد براي ازدواج به روش خلاقانه اي دست مي زند. اين فيلم ترسناک ژاپني که توسط تاکاشي ميکه کارگردان سرشناس و صاحب سبک ژاپني و همان استوديويي که براي اولين بار فيلم ترسناک و شناخته شده ي «حلقه» (The Ring) را ساخت توليد شده است يک فيلم ترسناک با روايتي کند و تا حدودي کسل کننده است که در نهايت به پاياني تلخ، دلهره آور و ترسناک ختم مي شود.





نقش اصلي داستان که خود يک کارگردان به نام شيگيهارو آيواما است در نهايت درمي يابد که آسامي، زن جواني که در تست بازيگري وي شرکت کرده و قرار است عروس آينده ي وي باشد، با گذشته اي مبهم و دردناک و يک کيسه ي عجيب و غريب در خانه اش چيزي مخوف را از او پنهان کرده است اما هيچ تصور نمي کند که اين کيسه ي ساده تصاويري بسيار ترسناک و وحشتناک را در خود قايم کرده است.



15- جيغ (1996)- وس کراون


اولين فيلمي که رويه ي ترس خودآگاه و از قبل مشخص را به خوبي به نمايش مي گذارد هنوز هم بهترين قسمت از مجموعه فيلم هاي «جيغ» (Scream) است. وس کراون که از قبل هم با مجموعه فيلم هايي مانند «دره ها چشم دارند» (The Hills Have Eyes)، «افراد زير راه پله ها» (The People Under the Stairs) و «کابوس در خيابان الم» (Nightmare on Elm Street) در ژانر وحشت چهره ي شناخته شده اي به شمار مي آمد براي اولين بار محدوده هاي کاري خود را زير پا گذاشته و با فيلمي خنده دار و البته عجيب و غريب در سال 1996 که هر تمثيلي در داستان هاي ترسناک را تغيير داده و ژانر ترسناک را در حد بسيار زيادي به سخره گرفته است و البته همزمان نيز تماشاگر را از ترس تا مرز جنون پيش مي برد.






بازيگران جوان اين فيلم و دنباله هاي آن بعدها به ستارگان هاليوود تبديل شدند. جالب اين که بعد از 20 سال از پخش اولين قسمت از فرانچايز «جيغ» هنوز هم قسمت هاي بعدي آن براي تماشاگران تازگي دارد.



16- رواني (1960)- آلفرد هيچکاک


تنها موضوع بد در مورد فيلم «رواني» (Psycho) ساخته ي هيچکاک در سال 1960 که يکي از فيلم هاي او در ژانر وحشت است که مي توان آن را يک توصيف کننده ي کامل و تمام عيار واژه و ژانر «وحشت» به شمار آورد اين است که هيچ کسي در روي اين کره ي خاکي وجود ندارد که از پايان داستان فيلم بي اطلاع باشد.






شايد اين سخن کمي اغراق باشد اما مي توان ادعا کرد که کمتر کسي از طرفداران ژانر وحشت اين فيلم را نديده است. اين فيلم چنان بي نقص ساخته شده است که بازسازي آن در دهه ي 1990 چاره اي جز تکرار صحنه به صحنه ي فيلم هيچکاک نداشت زيرا هيچ ايراد يا کمبودي در فيلم اصلي ديده نميشد که بازسازي جديد بخواهد و بتواند ان را پوشش دهد. اين فيلم که الهام بخش و اساسي براي فيلم هاي ترسناک مبتني بر زندگي مهمانخانه اي بود باعث شد که جنت لِي نامزد جايزه اسکار شود.



ادامه دارد...




منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۳۳۸۷۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عبدالکریم حسن در فهرست 19 نفره بهترین مدافعان چپ تاریخ پرسپولیس

عبدالکریم حسن یکی از بهترین مدافعان چپی است که تا به حال در فوتبال ایران و تیم پرسپولیس حضور داشته اند.

به گزارش طرفداری، پرسپولیس در تاریخش مدافعان چپ درجه اولی داشته است که بعضی از آن ها در حد بهترین های ایران بودند. مجتبی محرمی به نقل از بسیاری از کارشناسان، بهترین مدافع چپ فوتبال ایران بود و شماری مثل رضا شاهرودی، مهرداد میناوند و جواد منافی از بهترین های تاریخ فوتبال ایران بودند.

برخی از مدافعان چپ برتر تاریخ پرسپولیس در پست های دیگر هم بازی کرده اند (مثل محمد پنجعلی) و برخی دیگر تنها در دفاع چپ حضور پیدا کردند. در فهرست ذیل نام بهترین مدافعان چپ تاریخ پرسپولیس را با هم مرور می کنیم:

محراب شاهرخی رضا وطنخواه محمد پنجعلی کاظم سیدعلیخانی محمدحسن انصاری فرد مجتبی محرمی رضا شاهرودی جواد منافی مهرداد میناوند علیرضا امامی فر محمد برزگر روبرت ساها پژمان نوری مهرداد پولادی محمد انصاری سعید آقایی وحید امیری علی نعمتی عبدالکریم حسن

از دست ندهید ????????????????????????

ژوزه مورایس: باافتخار مسلمان شدم و عضوی از یک خانواده ایرانی‌ام آرنه اسلوت سرمربی جدید لیورپول لغو قانون رشد چگونه فوتبال ایتالیا را نابود می‌کند؟ بازیکن فرانسوی به دلیل عوارض واکسن کرونا از فایزر شکایت کرد!

دیگر خبرها

  • بهترین انیمه‌های سریالی که در بهار امسال نباید از دست بدهید
  • تجربه سینما ترس، ترسناک‌ترین در ایران
  • عبدالکریم حسن در فهرست 19 نفره بهترین مدافعان چپ تاریخ پرسپولیس
  • راهیابی فیلم کوتاه هنرمند گیلانی به فستیوال پاناما
  • بهترین فیلم های وسترن با بازی «لی ون کلیف»؛ از Beyond the Law تا The Grand Duel
  • عکس| برترین پنالتی زن‌های تاریخ فوتبال کدام بازیکنان هستند؟
  • بهترین پنالتی زن تاریخ فوتبال کیست؟
  • بدترین فیلم‌های ترسناک تاریخ سینما!
  • فیلم| قایدی بهترین گلزن تاریخ ایران در لیگ امارات
  • ۱۰ فیلم جنگی پادآرمانشهری جذاب و پرتنش که باید ببینید