Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-29@17:19:07 GMT

بهترين فيلم هاي ژانر وحشت تاريخ سينما

تاریخ انتشار: ۱۷ مرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۳۱۵۴۰۳

خبرگزاري آريا - همانطور که مي دانيد در ژانر ترسناک و يا به تعبيري ديگر ژانر وحشت فيلم هاي بنجل، ضعيف و بي سر و ته بسياري با بودجه هاي اندک ساخته مي شوند که باعث شده تصميم گيري در مورد اين که کدام يک از اين فيلم ها ارزش ديدن داشته و کدام يک وقت تلف کردن است به کار سختي تبديل شود.

اگر چه اين فيلم ها بر اساس موضوع و لحن روايي فيلم متفاوت هستند اما بسياري از آن ها در مقايسه با ديگر فيلم ها اصلاً ترسناک به شمار نمي آيند .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه ي اين مطلب قصد داريم شما را فيلم هاي برتر ژانر ترسناک که ارزش ديدن داشته و بايد حتماً ببينيد آشنا کنيم. هر يک از اين فيلم ها علي رغم تفاوت هاي بسيار در موضوع، اشتراکات مهمي نيز با هم دارند که تنها طرفداران زيرک ژانر ترسناک متوجه آن ها خواهند شد. فيلم هاي شاخص ژانر وحشت هر کدام چيز جديدي را وارد ژانر خود کرده و در جاي خود فيلم هاي بسيار خوبي محسوب مي شوند.


1- زوال (2005)- نيل مارشال


اين فيلم حتي قبل از آن که هيولاهاي آدمخوار خود را نشان بدهند نيز ترسناک است. کساني که به اختلال ترس از جاهاي تنگ و تاريک (claustrophobia)مبتلا هستند بايد بدانند که اين فيلم از آن دسته فيلم هاي ترسناکي است که آن ها را تا حد جنون خواهد ترساند پس هنگام تماشاي آن بسيار مراقب چنين افرادي باشيد. داستان منحصر به فرد فيلم «زوال» (The Descent) مبني بر به دام افتادن گروهي از زنان غارنورد در مکاني عميق در زير زمين با داستان فيلم هاي ديگري که در مورد هيولاها و موجودات آدمخوار ديده ايد کاملاً متفاوت است.





تازه زماني که فيلم به نيمه ي راه خود مي رسد شما از قبل در اوج وحشت و ترس قرار داريد و تونل هاي باريک فيلم شما را به اندازه ي کافي وحشت زده کرده اند. تجربه ي شما از واژه هاي «ترس» و «وحشت» زماني به يک مرحله ي جديد و بالاتر مي رسد که زنان قهرمان داستان دست از غارنوردي برداشته و شروع به پيش رفتن در دالان هايي پر از هيولاهاي عجيب و غريب مي کنند. آن ها در حالي که در آب هايي پر از خون قرار دارند و به شدت به همديگر بي اعتماد شده اند بايد براي زنده ماندن تلاش کنند. اين فيلم چنان ترسناک بود که پس از اکران بخش هايي از پايان فيلم حذف و بازسازي گرديد.



2- شهيدان (2008)- پاسکال لوژيه


ترسناکي فيلم «شهيدان» (Martyrs) چنان مافوق تصور است که آن را به مرز غيرقابل تماشا بودن مي رساند. اين فيلم فرانسوي يکي از فيلم هاي پيشرو در جريان نو فيلم هاي شديداً ترسناک سينماي فرانسه به شمار مي آيد که از هر لحاظي از فيلم هاي ترسناک قبلي ساخته شده در اين کشور متمايز است. در همان صحنه ي ابتدايي فيلم با قتل بي رحمانه و بسيار ترسناک تمامي اعضاي يک خانواده با اسلحه مواجه مي شويم و رفته رفته تماشاي آن با صحنه هاي شکنجه و آزار روحي و جسمي براي تماشاگر سخت تر و سخت تر مي شود. در ادامه با صحنه هاي شکنجه ي بي امان و عاري از هرگونه رحم و شقفت نسبت به يک زن ربوده شده مواجه مي شويد که اگر هم بتوانيد فيلم را تماشا کنيد بدون شک دهانتان از ترس و تعجب باز خواهد ماند.





فيلمي که بهتر است آن را نماد واقعي تمثيل «کنجکاوي زياد سر انسان را به باد مي دهد» بدانيم در مورد انتقام، ترحم و انسانيت براي رسيدن به يک حقيقت است. فيلم «شهيدان» با تمام فيلم هاي ديگري که در اين ژانر ديده ايد متفاوت بوده و صحنه هايي را به تصوير مي کشد که تاکنون هيچ فيلمسازي جرات نکرده سراغ آن ها برود. اين فيلم بدون شک يکي از بهترين فيلم هاي ساخته شده در ژانر ترسناک است که عليرغم صحنه هاي دردناک و سراسر خشونتش تا انتهاي فيلم شما را با خود همراه مي سازد به طوري که علي رغم اين که ترس و وحشت را به شدت در درون خود حس مي کنيد اما مي خواهيد بدانيد در انتها چه اتفاقي خواهد افتاد.



3-کشتار با اره برقي در تگزاس (1974)- مارکوس نيسپل


فيلم «کشتار با اره برقي در تگزاس» (The Texas Chainsaw Massacre) را بايد فيلمي بين يک فيلم معمولي و بي سر و ته ترسناک و در طرف مقابل يک شاهکار هنري دانست. «کشتار با اره برقي در تگزاس» فيلمي کثيف و ناخوشايند است که در دوران خود با اکران در سينماهاي قديمي و پرده اي تاريک و کف هاي چوبي پر سر و صدا تماشاگران را به شدت دچار وحشت کرده بود. اين فيلم که با موفقيت و فروش بالايي در ژانر خود مواجه شد فيلمي به شدت ناخوشايند است که قسمت هاي بعدي ساخته شده ي آن هر بار بر ميزان اين خشونت و ناخوشايندي افزوده اند اما هيچ پاه نتوانسته اند موفق فيلم اول را تکرار کنند.





شخصيت هاي فيلم به هيچ عنوان دوست داشتني نبوده و نقش هاي منفي داستان نيز نماد کامل وحشي هايي غيرقابل درک و خونخوار هستند. داستان فيلم در مورد يک سفر تفريحي به سمت جاده اي خارج از شهر تگزاس است که خيلي سريع به جاده ي مرگ منتهي شده و به شما يادآوري مي کند که نبايد هيچگاه با غريبه ها صحبت کنيد يا بين راه مسافر ناشناس سوار کرده يا حتي در مورد مسائلي که به شما ربطي ندارد سوال پرسيده و کنجکاوي کنيد. فيلمي پر از خشونت وحشيانه و البته فوق العاده که صحنه هاي ترسناک فراموش نشدني آن الهام بخش بسياري از فيلم هاي ديگر بوده است.



4-تسخير (1981)- آندري زولافسکي


در ميان فهرستي از فيلم هاي ترسناک و مشمئز کننده، فيلمي که از همه عجيب تر شناخته شود بدون شک بر جالب بودن آن دلالت خواهد داشت. به عبارت ديگر اين فيلم ديوانه کننده است. فيلم بسيار معروف «تسخير» (Possession) که توسط آندري زولافسکي، کارگردان سرشناس لهستاني ساخته شده و بازيگران مطرحي همچون سم نيل و ايزابل آجاني در آن بازي مي کنند فيلمي متفاوت است که درد و رنج افراد هنگام طلاق را به زيبايي هر چه تمام تر به تصوير مي کشد. اين فيلم با هر فيلم ديگري که تاکنون ديده ايد متفاوت است و شخصيت ها دقيقاً مخالف آن چه هستند که فکر مي کنيد.





صحنه هاي خشن و دردناک فيلم را مي توان تنها با واژه ي «سقط جنين» مقايسه کرد يا با دردي که هنگام خيانت به شما دست خواهد داد. مطمئناً با تماشاي اين فيلم نمي دانيد چه صحنه اي واقعي و چه صحنه اي خيالي است و درکتان از واقعيت دچار تغيير خواهد شد. تاکنون فيلمي اين چنين ساخته نشده است و به جرأت مي توان آن را يکي از به ياد ماندني ترين، معمايي ترين و خوش ساخت ترين فيلم هاي ژانر ترسناکي که تاکنون ساخته شده دانست.



5-درخشش (1980)- استنلي کوبريک


فيلم «درخشش» (The Shining) را با بازي هاي بي نقص بازيگران فيلم، ديالوگ هاي ماندگار، فيلم نامه ي متمايز و صحنه هاي ترسناک مي توان يک شاهکار بي بديل در ژانر وحشت دانست. داستان فيلم رفته رفته و خيلي آرام با گام هاي کوتاه هيپنوتيزم کننده و تصاوير زيباي خود ترس را وارد ذهن شما مي کند و اضمحلال رواني يک مرد را در يک زمستان سرد در هتلي پيچ در پيچ به تصوير مي کشد.






شايد بتوان گفت که اين بهترين فيلمي است که استنلي کوبريک کارگرداني کرده زيرا همه چيز بسيار دقيق طرح ريزي شده، هر فريم پر از تنش و رمز و راز بوده و هر بار که فيلم را تماشا کنيد تازگي فيلم را درک خواهيد کرد. شايد حتي در مورد معناي فيلم دچار شک و ترديد شويد.



6- نردبان جيکوب (1990)- آدريان لين


فيلم خيره کننده ي «نردبان يعقوب» (Jacob`s Ladder) داستان يک کهنه سرباز جنگ ويتنام سابق و يک کارمند اداره ي پست کنوني آرام به نام جيکوب سينگر با بازي فوق العاده ي تيم رابينز را روايت مي کند که به زودي درمي يابد که بين سلامت عقلي او و واقعيت هايي که در اطرافش رخ مي دهند ارتباطي وجود ندارد.





صحنه هاي اپيزوديک فيلم که مانند سفر يک بيمار رواني در سالن يک بيمارستان پر از بدن ها، خون و هيولاهاي غيرانساني است که ديوانه شده اند. فيلم «نردبان جيکوب» ژانر وحشت را براي سال هاي متوالي تحت تاثير خود قرار داد و منبع الهامي براي بسياري از فيلم هاي معروف اين ژانر در آينده شد. حتي پس از سال ها نيز از اين فيلم به عنوان يک فيلم منحصر به فرد و به ياد ماندني در ژانر ترسناک ياد مي شود که ماليخولياي درون انسان را به زيبايي به تصوير مي کشد.



7-جن گير (1973)- ويليام فريدکين


فيلم «جن گير» (The Exorcist) در ميان فيلم هاي ژانر ترسناک يک فيلم افسانه اي محسوب مي شود. اين فيلم چنان ترسناک بود که برخي از تماشاگران اين فيلم از ترس غش کرده و برخي ديگر بالا آورده بودند، توليد فيلم با مشکلات عجيبي همراه شد و حتي کارگردان در برخي از موارد بازيگران فيلم را تا سر حد مرگ ترسانده بود. اما با تمامي اين موضوعات اگر داستان فيلم و شيوه ي روايي آن چشمگير نبود نمي توانستيم اين فيلم را فيلم خوبي بناميم. با اين وجود نمي توان با عنوان ساده ي «فيلم خوب» از «جن گير» ياد کرد زيرا تنها واژه هايي که مي توان براي اين فيلم به کار برد «فوق العاده» و «شاهکار» هستند، در غير اين صورت به فيلم فريدکين کم لطفي کرده ايم.





شايد اگر همين داستان را کس ديگري غير از فريدکين مي ساخت نتيجه ي بسيار متفاوتي را شاهد مي بوديم. صحنه هاي معلق شدن شخصيت جن زده داستان روي تخت و حرکات عجيب و غريب او روي سقف و ديوارها انسان را به وحشت مي اندازد. در مرکز داستان يک دختر بي گناه و معصوم به نام ريگان وجود دارد که تسخير شده و هيولايي مرگبار، بيمار و بددهن در درون او خانه کرده است که باعث مي شود هر کسي که شيطان درون او را به چالش بکشد با رکيک ترين کلمات و پرتاب هر وسيله اي در اطرافش به سمت او مواجه شود. فيلم «جن گير» هنوز هم همان فيلمي است که ديگر فيلم هاي با موضوع جن گيري و حلول شيطان در درون اشخاص با آن مقايسه مي شود. بعد از 50 سال هنوز اين فيلم از بي نقص ترين فيلم هاي ژانر وحشت است که کمتر فيلم ديگري جرأت کرده صحنه هايي مشابه آن را به تصوير بکشد.



8-سالو يا 120 روز در شهر سودوم (1975)- پير پائولو پازوليني


شايد بتوان فيلم «سالو يا 120 روز در شهر سودوم» (Salo, or the 120 Days of Sodom) را منزجر کننده ترين و مشمئز کننده ترين فيلم حاضر در اين فهرست دانست. فيلم برداري صحنه ها بسيار زيبا و خلاقانه است اما تماشاي آن به شدت دشوار خواهد بود. اين فيلم چنان غيرمترقبه و تاثيرگذار بود که نمايش آن در برخي کشورها تا دهه ها ممنوع اعلام شد. اگر اين فيلم را براي تماشا انتخاب کرديد شايد نتوانيد آن را تا انتها تماشا کنيد . اگر هم بدون اتفاق خاصي تا آخر آن را تماشا کرديد بدون شک ديگر نمي خواهيد يک بار ديگر آن را ببينيد. داستان فيلم که تمثيلي از تفکرات فاشيستي است قصري پر از نجيب زادگان نوجوان ربوده شده را به تصوير مي کشد که ماه ها مورد شکنحه قرار مي گيرند و حقيقتاً نمي توان ميزان آسيب رواني و وحشيانه بودن شکنجه هاي اين فيلم را توصيف کرد.





در اين فيلم هيچ گاه به ناگاه از ترس به سقف نخواهيد چسبيد يا خبري از غرق شدن ناگهاني در باتلاق نيست زيرا هيولاهاي فيلم انسان هايي کاملا خوشرو و نجيب زاده اي هستند که ظاهرشان هيچ شباهتي به انسان ها و موجودات خبيث فيلم هاي ديگر ژانر وحشت شباهت ندارد. داستان فيلم در مورد رويارويي انسان در برابر انسان است که يک طرف آن غيرقابل تصورترين اعمال را در حق انسان هاي ضعيف و ناتوان طرف مقابل خود انجام مي دهد. پس بي دليل نبوده که نمايش اين فيلم در کشورهايي مانند استراليا و بريتانيا ممنوع شده است. با اين وجود فيلم «سالو يا 120 روز در شهر سودوم» همچنان در يادها مانده و صحنه هاي قبيح و نفرت انگيز آن را به زودي فراموش نخواهيد کرد. جالب اين که کارگردان فيلم چند هفته قبل از اکران فيلم به طرز مرموزي به قتل رسيد که بسياري اين موضوع را با محوريت داستان فيلمش بي ارتباط ندانسته اند.



9- پروژه جادوگر بلر (1999)- دانيل مايريک


فيلم «پروژه جادوگر بلر» (The Blair Witch Project) که مانند يک فيلم مستند فيلم برداري شده يکي از موفق ترين فيلم هاي ژانر ترسناک به شمار مي آيد که عليرغم توليد دنباله هاي متعدد، هيچ يک نتوانستند به موفقيت و ترسناک بودن نسخه ي اصلي نزديک شوند. در اين فيلم که با دوربين هاي کوچک و قابل حمل و با بودجه اي بسيار اندک و غيرقابل باور ساخته شده جنگل نيز با تکان ها و خش خش هاي موجود در خود به هيولايي ترسناک تبديل مي شود. فيلم داستان گروهي از فيلمسازان تازه کار و نگون بختي را روايت مي کند که وارد دنياي طبيعت وحشي مي شوند و در نهايت در مي يابند که گم شده و در حال شکار شدن هستند.






مي توان فيلم را ملغمه اي از غرور، ديوانگي، گوشه گيري و عدم اعتماد به اطرافيان دانست در حالي که در اصل فيلمي ترسناک در مورد ارواح است. داستان فيلم در واقع معمايي خيالي است که هيچ گاه روي قاب تلويزيون به تصوير کشيده نمي شود و شايد حتي واقعيت نيز نداشته باشد. فيلم «پروژه جادوگر بلر» تجربه اي واقعي و مستند از آن چيزي است که ترس و وحشت و درماندگي در مواجهه با ناشناخته ناميده مي شود.

ادامه دارد ...




منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۳۱۵۴۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهترین پنالتی زن تاریخ فوتبال کیست؟

سایت 90 مین لیست «10 پنالتی زن قهار تاریخ فوتبال» را منتشر کرد.

به گزارش فارس، نیمار جونیور، کاپیتان تیم ملی برزیل به عنوان «بهترین پنالتی زن تاریخ فوتبال» از سوی سایت 90 مین انتخاب شد.

نیمار با دستمزد سالیانه 100 میلیون یورو در لیگ عربستان به عنوان «دومین فوتبالیست گران قیمت دنیا» بعد از رونالدو با دستمزد 200 میلیونی است.

نیمار در دوران فوتبالی‌اش برای تیم‌های باشگاهی سانتوس برزیل، بارسلونا، پاری سن ژرمن و الهلال عربستان بازی کرده است.

ستاره برزیلی این روزها به دلیل پاره شدن رباط صلیبی‌اش دوران نقاهتش را می گذراند.

بر اساس گزارش 90 مین، نیمار از 91 ضربه پنالتی که در دوران فوتبالی اش زده 74 بار را به گل تبدیل کرده و 17 بار را خراب کرده تا از این حیث بهترین فوتبالیست تاریخ شود.

10 پنالتی زن برتر تاریخ فوتبال از دید این رسانه انگلیسی به ترتیب زیر است:

1-نیمار جونیور

2-زین الدین زیدان

3-کریستیانو رونالدو

4-ادن هازارد

5-فابینیو

6-باروتلی

7-توتی

8-مت له تسیر

9-لمپارد

10-زلاتان

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: عذرخواهی غیرمستقیم نیمار از بارساییها(عکس) نیمار: خوش تیپم ولی خودنما نیستم

دیگر خبرها

  • بهترین انیمه‌های سریالی که در بهار امسال نباید از دست بدهید
  • خلیج فارس صحنه ایستادگی دلیرمردان ایرانی در طول تاریخ است
  • تجربه سینما ترس، ترسناک‌ترین در ایران
  • راهیابی فیلم کوتاه هنرمند گیلانی به فستیوال پاناما
  • بهترین فیلم های وسترن با بازی «لی ون کلیف»؛ از Beyond the Law تا The Grand Duel
  • عکس| برترین پنالتی زن‌های تاریخ فوتبال کدام بازیکنان هستند؟
  • بهترین پنالتی زن تاریخ فوتبال کیست؟
  • بدترین فیلم‌های ترسناک تاریخ سینما!
  • فیلم| قایدی بهترین گلزن تاریخ ایران در لیگ امارات
  • ۱۰ فیلم جنگی پادآرمانشهری جذاب و پرتنش که باید ببینید